Bakom kulisserna...

CARE för Ukrainare är ett välgörenhetsprojekt som drivs i regi av HOPE worldwide Sweden med hjälp av bidrag från Europeiska socialfonden. Det startade som ett privat initiativ utanför Migrationsverket på Sturegatan i Sundbyberg i mars 2022 och har nu växt till ett välbesökt hjälpcenter i Solna Business Park. Här får hundratals flyktingar från Ukraina varje vecka hjälp med kläder och hygienartiklar och annat man kan behöva när man befinner sig på flykt. 

 

HOPE worldwide Sweden är en insamlingsstiftelse vars vision är att förändra liv genom medmänsklighet och engagemang från hängivna volontärer. Projektet CARE för Ukrainare drivs med hjälp av insamlade medel och donationer från både privatpersoner och företag.


Verksamheten bemannas av våra tre anställda samt volontärer. Några jobbar mycket, andra några timmar då och då. Här kan besökarna möta svenskar, ukrainare, ryssar, norrmän och taiwaneser i en salig blandning. Vill du komma och hjälpa till är du mer än välkommen att höra av dig!


Vi behöver hjälp både med servering och klädsortering. Här får du jobba i både kläd- och leksaksbutik och kafé samtidigt och det är också en fin möjlighet att lära sig mer andra kulturer och få nya vänner.

Vi välkomnar unga som gamla!